Wijker enthousiast: "Met Spaan heeft ze een realistisch rolmodel"

Desiree van Lunteren (AZ) en Renate Jansen (FC Twente) in het AFAS Stadion
Desiree van Lunteren (AZ) en Renate Jansen (FC Twente) in het AFAS Stadion Foto: © BSR Agency

AZ keerde afgelopen weekend na twaalf jaar terug in het AFAS Stadion. Brian Wijker, journalist van het Noordhollands Dagblad, heeft volop genoten van de wedstrijd tegen FC Twente (2-2).

Hij was zeker niet de enige. Een meisje van zo'n negen jaar oud was ook aanwezig en had misschien wel de dag van haar leven. "In onze mannenvoetbalbubbel zijn we weleens geneigd om neer te kijken op het vrouwenvoetbal. Zeker als het in de media weer klinkt dat ze meer willen verdienen, zoals afgelopen week. Dan worden de vergelijkingen uit de kast gehaald", begint Wijker zijn wekelijkse column.

"Maar voor dit meisje is de wedstrijd AZ – FC Twente misschien wel het leukste uitje uit haar nog prille leven geweest", gaat de journalist verder. "Misschien voetbalt ze zelf wel bij een amateurclub in de regio. De toekomstige Vangelis Pavlidis zal ze nooit worden. Maar doordat Floor Spaan nu in de spotlights staat, heeft ze eindelijk een realistisch rolmodel."

"Zij kan nu dromen dat ze zelf scoort in het Afas Stadion. En dat haar naam net zo enthousiast wordt omgeroepen als die van Pavlidis", aldus Wijker. Er waren iets meer dan 4.000 toeschouwers aanwezig in het AFAS Stadion. "Veel kinderen en ouders vermaakten zich kostelijk op de tribune. En toegegeven: ik vond het zelf ook best een leuke wedstrijd. Wat mij betreft duurt het niet nog eens twaalf jaar voor de vrouwen opnieuw in het stadion spelen", besluit hij enthousiast.

Lees meer:
0 reacties