Wieke Kaptein zelfkritisch: "Hoeveel durf ik voelde? Iets minder"

Wieke Kaptein op de training van de OranjeLeeuwinnen
Wieke Kaptein op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Oranje is de jacht op een ticket voor het EK met een nederlaag begonnen. Het zorgt voor grote teleurstelling bij Wieke Kaptein. Het was niet goed genoeg, zo zegt ze bij ESPN.

"We moeten verbeteren, met z'n allen. Dat zien we zelf ook in. Je ziet dat we in de eerste helft gewoon beter zijn. Dan is het heel jammer dat we in de eerste paar minuten die goal tegen krijgen en zelf niet genoeg creëren", is de eerste reactie van de middenveldster. "Het is gewoon zonde dat we zo'n goal tegen krijgen in de eerste paar minuten."

Oranje was slordig, zo zag Kaptein. "Het is een nieuw systeem, een nieuw team. We moeten op elkaar inspelen. Je ziet dat we heel graag willen als team. We hebben het ook in ons, dat weet ik zeker. Alleen we moeten meer kansen gaan creëren. Hoeveel durf ik vandaag (vrijdag, red.) voelde? Iets minder", is de speelster van FC Twente eerlijk. "Ik moet vertrouwen hebben in mezelf en gewoon die ballen naar een goede kleur spelen. En gewoon vooruit spelen. Dat is een verbeterpunt", is ze zelfkritisch.

Of het dan frustrerend is om te spelen tegen de Italiaanse ploeg? "Ja, frustrerend, maar dat wisten we van tevoren. We moesten gewoon bij onszelf blijven. Dat hebben we op zich prima gedaan. Dat Italië dat doet, wisten we eigenlijk al wel."

Wat dit resultaat zegt voor Oranje, met het oog op de rest van de EK-kwalificatie? "Ik wil gewoon alles geven voor het team. Ik wil winnen met dit team, ik wil naar het EK met dit team. Ik denk dat iedereen dat wil. We willen heel graag, maar we moeten kansen gaan creëren."

Lees meer:
0 reacties