Wieke Kaptein: "Wat ik nu allemaal meemaak is zo, zo, zo vet"

Wieke Kaptein viert een feestje samen met Marisa Olislagers
Wieke Kaptein viert een feestje samen met Marisa Olislagers Foto: © Orange Pictures

FC Twente won vrijdagavond de landstitel. Eén van de talenten die dit seizoen doorbrak bij de Tukkers, is Wieke Kaptein.

Zij maakte op 15-jarige leeftijd haar debuut in de UEFA Women's Champions League en de inmiddels 16-jarige Kaptein was dit seizoen niet meer weg te denken in het elftal van trainer Robert de Pauw.

"Echt niet normaal. Wat ik nu allemaal meemaak, op deze leeftijd, is zo, zo, zo vet. En dan nu ook nog eens afsluiten als kampioen. Het kan eigenlijk niet beter", zegt de jongeling voor de camera van ESPN.

"Tijdens de Champions League moest ik invallen. De volgende keer, in de Grolsch Veste, stond ik in de basis. Toen was ik nog vijftien. Toen ging het in een keer heel snel toen ik zestien was. Supervet", vervolgt Kaptein, bij wie het besef pas later kwam.

"Het ging eigenlijk zo snel dat ik het eerst eigenlijk niet door had. Het besef kwam echt pas na de Champions League-wedstrijd. Toen kwam alle ontlading echt vrij. De meiden helpen me echt heel erg in dit team, omdat ik nog zo jong ben. Dat is wel heel fijn", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties