Wieke Kaptein krijgt complimenten: "Zij hoort op het WK thuis"

Wieke Kaptein in actie tegen België
Wieke Kaptein in actie tegen België Foto: © Orange Pictures

Vrijdag vertrekken de OranjeLeeuwinnen richting Australië voor het WK. Wieke Kaptein stapt ook op het vliegtuig: de 17-jarige middenveldster staat voor haar eerste eindronde met Oranje.

Dat geeft aan dat bondscoach Andries Jonker enthousiast over haar is. "Als ik haar zie voetballen, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Ik heb in mijn loopbaan het geluk gehad om een aantal spelers tegen te komen die op hele jonge leeftijd stabiel zijn en elke dag laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Zij lijkt tot die categorie te horen", vertelde de coach onlangs.

Jonker gaat verder: "Ik heb haar nog niet vaak bij me gehad, in april een aantal dagen en nu. We zijn voorzichtig met haar, af en toe mag ze even niet meedoen, moet ze rusten. Maar ik denk wel dat zij echt heel goed kan voetballen."

Kaptein gaat niet mee naar Australië en Nieuw-Zeeland om te zien wat er allemaal komt kijken bij zo'n groot toernooi. "Wij zijn geen opleidingselftal in mijn ogen, we zijn een prestatie-elftal. Dus het opleiden van speelsters, dat moet gebeuren bij alle andere teams, behalve het A-team. Bij het A-team moet je presteren."

"Ik kijk naar kwaliteit en niet naar leeftijd. Ze moet het wel aankunnen, maar we denken dat ze het kan. Ze hoort bij de beste middenvelders van Nederland. Zij hoort op het WK thuis, want we hebben geen betere middenvelders dan zij die bij de 23 zouden horen. Dan hoort ze erbij. In de rangorde hoort ze tot de beste", aldus Jonker.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand