Wieke Kaptein imponeert niet: "Maakte een wat geïrriteerde indruk"

Wieke Kaptein tijdens de warming-up van de OranjeLeeuwinnen
Wieke Kaptein tijdens de warming-up van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Wieke Kaptein stond vrijdagavond voor de tweede keer in de basis bij de OranjeLeeuwinnen. Na haar basisdebuut tegen Duitsland, koos Andries Jonker nu voor de jonge middenveldster tegen Italië.

De 18-jarige Kaptein is het gezicht van een nieuwe generatie, zo vindt ook Chris Tempelman. "Dat ze op deze leeftijd al mee draait in Oranje zegt voldoende over haar kwaliteiten. Zeker een toekomstig basisspeelster, het boegbeeld van een nieuwe generatie jonge meiden waar Oranje naar snakt", schrijft hij in Voetbal International.

Tempelman plaatst wel een kanttekening: "Maar de interland op Italiaanse bodem maakt duidelijk dat Kaptein de ervaring tegen Europese topploegen nog mist. Geen Champions League spelen met Twente was hier zichtbaar", zo is het oordeel van de journalist. Hij zag dat Kaptein geïrriteerd was. "Kaptein was tegen Italië vooral bezig met het herstellen van haar eigen balverlies en ballen achterwaarts in plaats van voorwaarts spelen."

"Ze maakte ook een wat geïrriteerde indruk uit ontevredenheid met haar eigen spel. Dat uitte zich ook in het maken van te veel (onnodige) overtredingen. Kaptein komt er wel, maar is er nog niet", aldus Tempelman.

Lees meer:
0 reacties