Wieke Kaptein: "Ik ga met kippenvel het veld op, dat weet ik wel"

Wieke Kaptein in de warming-up bij FC Twente
Wieke Kaptein in de warming-up bij FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente krijgt zaterdag de derde en laatste kans op de titel. In De Grolsch Veste neemt de koploper het op tegen Telstar. Inmiddels is het niet alleen maar een fysieke strijd, maar ook mentaal.

"Het is eigenlijk alleen maar mentaal. Je speelt negentig minuten tegen jezelf", geeft Wieke Kaptein aan bij ESPN. "We moeten daar klaar voor zijn. We hebben er zin in." FC Twente liet twee eerdere kansen op het kampioenschap liggen, maar dat doet niks af op een eventuele titel, zo vindt de middenveldster. "Als je over drie jaar hierop terugkijkt, dan denk je niet: 'oh, we hebben twee keer verloren'."

"Dan denk je alleen maar aan het mooie moment dat we in De Grolsch Veste hebben gewonnen. Hoe mooi zou het zijn om het in De Grolsch Veste af te maken, met onze fans, in ons stadion? Dat is alleen maar mooi. Als team groeien we nu juist dichterbij elkaar. Het kampioenschap wordt misschien nog wel mooier", denkt Kaptein.

De jongeling wil zelf dolgraag afscheid nemen met de titel. Na dit seizoen stapt Kaptein over naar Chelsea. "Twente is mijn droomclub. Ik woon hier, ik ben hier geboren, altijd naar Twente gekeken. Om dan in het stadion het af te mogen maken en ook nog voor het kampioenschap te mogen spelen... Ik ga met kippenvel het veld op, dat weet ik wel", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties