Wieke Kaptein gaat verhuizen: "Ze kwamen vorig jaar op de lijn"

Wieke Kaptein zal deze zomer verhuizen naar Chelsea. De middenveldster vertrekt definitief bij FC Twente en vervolgt haar carrière in Londen. 

In een special van FC Twente TV vertelt de 18-jarige Kaptein over die stap. "Vorig jaar kwamen ze op de lijn. Ze gaan naar mijn agency, FlowSports, waar ik zit. Het is al een eer dat er clubs uit het buitenland op je afkomen. Dat was al heel mooi en daar was ik al heel blij mee. Toen heb ik verschillende gesprekken gehad en uiteindelijk is Chelsea eruit gekomen."

Wat voor indruk de Blues tot dusver op haar hebben gemaakt? "Het is een drukke wereld. Het is wel wat anders dan het boerenland hier", lacht Kaptein. "Je gaat echt de stad in. Maar ik ga iets buiten de stad wonen, dat is wel fijn. Het wordt druk. Het is heel anders. Ik moet wennen aan de omgeving, aan de nieuwe taal. Engels is niet heel erg nieuw, maar je moet natuurlijk wel de hele dag alert zijn."

"Je gaat alleen wonen. Het zijn heel veel aspecten die heel anders gaan worden", weet de middenveldster. "Dat wordt wel even wennen. Maar ik heb de steun om me heen. ik denk dat het wel goed komt. Ik heb er heel veel zin in."

Lees meer:
0 reacties