Wieke Kaptein (18) merkt op: "Dan sta je nóg meer in de picture"

Wieke Kaptein viert feest met de schaal
Wieke Kaptein viert feest met de schaal Foto: © BSR Agency

Wieke Kaptein vertrekt met drie prijzen op zak naar Engeland. De middenveldster won afgelopen vrijdag met FC Twente de Eredivisie Cup, de derde titel van het seizoen.

Daarmee zal de 18-jarige Kaptein met een goed gevoel richting Chelsea gaan. De stap naar Londen is een grote, dat weet ze zelf maar al te goed. "Een nieuwe taal, een nieuwe omgeving, dat is niet niks", zegt de Oranje-international in gesprek met het NRC. Af en toe is er het besef, dat wat ze meemaakt niet normaal is.

"Er zijn momenten dat ik denk: wow, Wieke, dat jij dit meemaakt. Zoals vorig jaar, toen we met het Nederlands elftal in de bus naar Wembley reden om tegen Engeland te spelen. Het was een droom die uitkwam", vertelt Kaptein. "Maar meestal heb ik geen tijd om terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd. Het blijft maar doorgaan hè."

In Engeland is de aandacht voor het vrouwenvoetbal nog groter, zo weet de middenveldster. "De club gaat me daarbij helpen. Ze weten dat alles daar nieuw voor me zal zijn, de omgeving en de taal. Vooral de eerste vier maanden zal het flink wennen zijn", verwacht Kaptein. De Leeuwin erkent dat het soms wel veel is voor een 18-jarige. "Als ik door de stad loop word ik aangekeken, willen mensen met me op de foto. Mijn jonge leeftijd heeft daarmee te maken, dan sta je nóg meer in de picture."

Kaptein vervolgt: "Voor mij is het belangrijk dat ik de cirkel klein houd. Dat ik blijf praten met mijn ouders en broers over wat er allemaal gebeurt. Ik kom uit een hecht en open gezin. Mijn ouders hebben mij altijd geleerd, ook toen ik nog niet in de picture stond: blijf jezelf."

Het liefst wil ze bij Chelsea meteen spelen. "Maar ik besef ook dat ik me eerst moet bewijzen en de tijd moet nemen om te wennen aan die nieuwe taal en omgeving. Toch ga ik mijn stinkende best doen om zo snel mogelijk speelminuten te maken en mijn team te helpen als basisspeler", sluit het grote talent af.

Lees meer:
0 reacties