Wieke de beste in huize Kaptein: "Dat heeft ze dik verdiend"

Wieke Kaptein
Wieke Kaptein Foto: © Orange Pictures

Wieke Kaptein kreeg deze week mooi nieuws te horen. De speelster van FC Twente Vrouwen is geselecteerd voor het Nederlands Elftal en dat terwijl de middenveldster nog maar zeventien jaar oud is.

Met drie voetballende kinderen (Steff, Cas en Wieke) zit er veel talent in de familie Kaptein. Maar dat Wieke de beste is, moet nu ook haar broer Steff toegeven. "Nou, door mijn tijd bij verschillende BVO's (FC Twente en PEC Zwolle, red.) heb ik lange tijd volgehouden dat ik dat ben, maar het is nu wel duidelijk wie dat echt is", verwijst hij naar de jongste thuis, in huize Kaptein.

"Het gaat bij ons aan de keukentafel niet alleen maar, maar wel heel vaak over voetbal", zegt Steff in TC/Tubantia. "Vroeger op de camping voetbalden we al samen. Cas en ik zijn buitenspelers en Wieke pikte dan onze acties op en ging daar mee aan de slag. Door haar fijne techniek draait ze heel makkelijk bij een tegenstander weg."

Dat Wieke nu geselecteerd is voor Oranje maakt haar broer Steff meer dan trots. "Ze dendert maar door. Ik ben echt supertrots op haar dat ze nu al bij Oranje zit. Ze is weer een stuk dichterbij haar droom en dat heeft ze dik verdiend."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand