Wiegman zag dochter bij finale: "Die warme club willen we zijn"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman stond afgelopen weekend voor de tweede keer op rij in de WK-finale. Alex Scholte, trainer van ADO Den Haag, is trots op de bondscoach van de Engelse Lionesses.

"Op het feit dat ze dit proces zo goed heeft begeleid en het feit dat ze vrouwenvoetbal op de kaart heeft gezet", zegt Scholte in Bob Staat Op van Den Haag FM. "Ze is goed in staat de juiste poppetjes op en buiten het veld op de juiste plek te zetten. Dat doet ze op een natuurlijke manier en dat is haar grootste kracht. No-nonsens, dat zit bij haar echt in het DNA. Recht is recht, krom is krom, zonder dat het ten koste gaat van de menselijkheid."

Wiegman stond in het verleden aan het roer bij ADO Den Haag. "Ik durf niet te zeggen of ze ooit nog terugkomt, maar het lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Ze is ons niveau wel ontstegen", zegt Scholte, die wel weet dat Wiegman geregeld langskomt bij de Haagse club.

"Haar dochter speelt bij ons in de selectie. We hebben haar de kans gegeven om naar Australië te reizen zodat ze de finale met haar moeder kan meemaken. Die warme club willen we zijn", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties