Welkom op onze nieuwe website!

Wiegman wil medaille behalen: ''Voor het hoogst haalbare gaan''

Op sarina wiegman louis van gaal 60e18ff30c9d7
Op sarina wiegman louis van gaal 60e18ff30c9d7 Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen hebben zaterdag de voorbereiding op de Olympische Spelen afgesloten. Dat gebeurde niet middels een uitzwaaiwedstrijd, maar met een uitzwaaitraining.

"Het was leuk dat er mensen waren. We hadden graag in Zwolle gespeeld met tienduizend fans, maar dat kon helaas niet doorgaan. Nu waren er iets meer dan duizend mensen. Dat geeft toch een soort energie mee. Het is fijn om toch nog een soort uitzwaaimoment te hebben voor het vertrek", geeft bondscoach Sarina Wiegman aan.

Ze is klaar voor het vertrek naar Japan. "Onze droom van de Olympische Spelen is nu een missie geworden. Daar willen we presteren. Daarvoor moeten we continu flexibel zijn. Wendbaar, zeggen we steeds. Presteren is nooit vanzelfsprekend, daar moeten we keihard voor werken", weet Wiegman.

"In 2017 waren we nog aan het jagen, nu wordt er gejaagd op ons. Nu zijn we een van de hoogstgeplaatste landen in de wereld. Maar wij vinden zelf ook dat we daartoe behoren. Dat moeten we elke keer laten zien. Elke keer moeten we op de top van onze kunnen spelen. Daarna zien we wel of het beloond wordt", zegt de bondscoach.

Wiegman is ambitieus, maar een hele harde doelstelling voor de Spelen heeft ze niet. "Ik zeg altijd: 'Iets is geslaagd als je er alles uit haalt wat erin zit'. Dan kun je in de spiegel kijken. Maar, als we er in de kwartfinale uit gaan, ben ik natuurlijk niet blij. We willen voor de medaille gaan."

"We willen voor het hoogst haalbare gaan. We moeten ervoor zorgen dat alles voor elkaar is in ons team. Dat iedereen weet wat we gaan doen en dat we op onze top presteren. We zijn hartstikke ambitieus, maar een beetje bescheidenheid mag nog wel. We moeten gewoon knetterhard ons best doen", aldus Wiegman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand