Wiegman razendpopulair in Engeland: "Iedereen wil wat van je"

Sarina Wiegman tijdens een persconferentie
Sarina Wiegman tijdens een persconferentie Foto: © BSR Agency

Sarina Wiegman haalde vorige maand de finale van het WK. Uiteindelijk ging 'haar' Engeland ten onder tegen Spanje: 1-0. Bondscoach Wiegman is trots op die prestatie.

"We hebben behoorlijk wat tegenslagen moeten verwerken, voor het toernooi al met blessures. Maar ook tijdens het toernooi", zegt ze bij de NOS. "Dat heeft het team geweldig opgepakt. Ik denk dat we naar ons vermogen hebben gepresteerd. Maar als je de finale haalt, wil je ook winnen. Alleen speelden de Spanjaarden de wedstrijd van hun leven."

Het behalen van de WK-finale zorgde ervoor dat Wiegman nóg populairder is gewonnen in Engeland. "Het voetbal in Engeland is zo groot. In Nederland is voetbal groot, maar ik heb ervaren in Engeland dat het nog groter is. Waar je ook komt, op welk tijdstip van de dag. Overal is voetbal aan en gaat het over voetbal of over cricket of over rugby. Maar vooral voetbal", geeft de coach van de Lionesses aan.

Ze gaat verder: "Het doet heel veel met de mensen. Iedereen wil wat van je. Dat is het enorm grote verschil. Er willen heel veel mensen wat van je. Dat is in Nederland ook wel. Ik zal heel zuinig moeten zijn op mijn agenda, want uiteindelijk is dit ook weer een hele drukke periode. Drie internationale windows die elkaar heel snel opvolgen tot december. Daar gaat het vooral om. Tussendoor, ja... Als we met het team ergens buiten komen, dan is er heel veel aandacht voor ons."

Lees meer:
0 reacties