Wiegman probeert niet aan EK-finale te denken: "Soms visualiseer je"

Sarina Wiegman als coach van Engeland
Sarina Wiegman als coach van Engeland Foto: © Pro Shots

Dit jaar staat het Engelse voetbal in het teken van het EK. De persoon die het thuisland naar de titel moet leiden? Sarina Wiegman.

De voormalig bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, die in 2017 het EK in eigen land wonnen, is inmiddels vijf maanden in dienst van de Engelse voetbalbond. Op 6 juli begint ze aan het EK met de Lionesses.

"We proberen alles zo goed mogelijk voor te bereiden, op en naast het veld. Dit wordt het grootste vrouwenevenement ooit in Europa. Het wordt enorm. We weten nu al dat de openingswedstrijd uitverkocht is", zegt Wiegman in gesprek met de BBC.

In de komende interlandperiode doet Engeland mee aan de eerste Arnold Clark Cup, waarop Canada, Spanje en Duitsland de tegenstanders zijn. "Na dit toernooi zullen we echt weten waar we op dit moment staan."

"Dit is een kans om te ontwikkelen. We gaan meer speelsters laten spelen die misschien geen basisspeelster zijn op het EK. Maar dat betekent niet dat we de wedstrijden niet benaderen om te winnen", geeft Wiegman aan.

De druk die gepaard gaat met een EK, zeker in eigen land, wordt besproken bij de Lionesses. "We bespreken 'wat is druk?'. Duw het niet weg."

Dromen over de EK-finale doet Wiegman soms. "Natuurlijk. En soms visualiseer je. Dat is onderdeel van de voorbereiding. Maar ik probeer er niet de hele tijd aan te denken."

Lees meer:
0 reacties