Wiegman pakt prijs met boek: "Dat was natuurlijk heel erg impactvol"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © BSR Agency

'What It Takes', het boek van Sarina Wiegman, is verkozen tot Sportboek van het Jaar. Dat maakte Barbara Barend, oprichter van Helden Magazine, dinsdag bekend in Goedemorgen Nederland.

Het boek werd geschreven door Wiegman en Jeroen Visscher, en kreeg de meeste stemmen van het publiek. "Het boek is een reis door haar succesverhaal", geeft Barend aan. "Het gaat over wat ze allemaal heeft bereikt. Het zijn ook lessen in leiderschap."

'What It Takes' had concurrentie van 'Kameraden' en 'The Champ'. "Het was een nek-aan-nekrace", aldus Barend. Visscher heeft ook gereageerd op de uitverkiezing: "Ik voel veel blijdschap en vooral ook veel waardering. Dat het boek is uitgeroepen door het publiek, maakt het extra speciaal dat we gewonnen hebben."

"Als je het leest, leer je veel over de manier van coachen van Sarina. Maar het gaat ook over de reis die ze heeft gemaakt, van trainer naar coach en naar manager", zegt Visscher. "Het gaat ook over persoonlijke dingen, zoals het overlijden van haar zus voor het EK. Dat was natuurlijk heel erg impactvol."

Volgens Visscher geeft 'What It Takes' een 'inkijkje in hoe Sarina naar voetbal kijkt, maar ook hoe ze kijkt naar leiderschap en inclusiviteit'. "Juist dat aspect spreekt denk ik de lezers heel erg aan en daar ben ik blij mee."

Lees meer:
0 reacties