Wiegman open over overlijden van zus: "Je parkeert je verdriet"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman kende in 2022 hoogte- en dieptepunten. Ze won afgelopen zomer het EK met Engeland, maar een maand voor dat toernooi verloor de bondscoach van de Lionesses haar zus.

Haar zus was elf maanden ziek. "Als je een contract tekent in het buitenland, hoop je eigenlijk dat iedereen thuis gezond blijft. Dan gaat alles makkelijker. Maar dat was niet zo. Hier had ik een geweldige tijd, maar als ik dan weer naar Nederland ging, had ik ook de zorg voor haar. Dat was wel heel moeilijk. Mijn zus was ook mijn vriendin, mijn maatje", vertelt Wiegman aan Voetbal International.

Ze heeft veel steun gehad van de Engelse voetbalbond. "Ik kon veel vanuit Nederland werken. Maar op een gegeven moment begon ook de voorbereiding op het EK. We hadden een trainingskamp. Daar ben ik nog wel naartoe gegaan. En vlak daarna overleed ze dus... Het tweede trainingskamp heb ik toen gemist."

"Die ruimte die de FA mij heeft gegeven, is heel belangrijk voor me geweest, ook om erna goed te kunnen functioneren", aldus Wiegman, die haar zus een maand voor het EK verloor. "‘Ik weet nog dat op een zaterdag de crematie was en ik maandag weer op trainingskamp ging. Je parkeert je verdriet, want je moet presteren."

"Je bent elke keer weer zo gefocust op de volgende wedstrijd. Maar het zit er natuurlijk wel, die emotie. Hoe je het wendt of keert, er moet wel een moment komen om het verdriet te werken, om het een plekje te geven. Dat heeft wel tijd nodig", is de coach open.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand