Wiegman nieuwe ambassadeur Cruyff Foundation: "Rolmodel voor meiden"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Cruyff Foundation

Sarina Wiegman is benoemd tot de nieuwe ambassadeur van Cruyff Foundation. Ze kreeg afgelopen jaar al een eigen Court in haar woonplaats Monster, maar ze is nu officieel verbonden aan de Cruyff Foundation. Dat meldt de Cruyff Foundation op haar website.

Momenteel is Wiegman bondscoach van Engeland. Met het EK voor de deur heeft ze een drukke periode. Ondanks dat gaar ze de verbintenis met de Cruyff Foundation toch aan.

"Ik bewonder Johan Cruijff om wie hij was als voetballer, als coach en vooral als mens. Hij zag de kracht en waarde van sport voor kinderen en richtte deze Foundation op. Als voormalig docent Lichamelijke Opvoeding en als voetbalcoach weet ik hoe belangrijk het is dat sport en spel toegankelijk is voor ieder kind. De Cruyff Foundation zet zich hiervoor in en ik kijk er naar uit om daar als ambassadeur een bijdrage aan te leveren”, aldus Wiegman

Niels Meijer is directeur bij de Cruyff Foundation en is trots dat Wiegman zich aansluit als ambassadeur. "We zien nog steeds te weinig meiden op onze Cruyff Courts, bij dagelijkse activiteiten en events zijn meiden in de minderheid en ook vertegenwoordigen ze slechts 15% van onze Cruyff Foundation Coaches. Sarina heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in Nederland en is een rolmodel voor meiden om gewoon lekker mee te doen”.

Lees meer:
0 reacties