Wiegman nam vertrouwelingen mee: "Bezighouden met grotere plaatje"

Sarina Wiegman als coach van Engeland
Sarina Wiegman als coach van Engeland Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman ging na de Olympische Spelen aan de slag als bondscoach van Engeland. Ze nam twee vertrouwelingen mee naar de Engelse Lionesses.

Het gaat om assistent-trainer Arjan Veurink en Anja van Ginhoven. Laatstgenoemde was perschef bij de KNVB en is nu actief als general manager. "Met haar houd ik me bezig met het grotere plaatje", zegt Wiegman.

"Dan moet je denken aan het verbinden van de diverse afdelingen. De commerciële- en marketingafdeling zitten bijvoorbeeld in het Wembley Stadium in Londen, terwijl wij trainen op St George’s Park nabij Birmingham", legt Wiegman uit in De Telegraaf.

Er is dus afstand. "Ik ben van mening dat het verhaal begint en eindigt met het voetbal, maar dat alles wat daar tussenin zit, verbonden moet zijn", aldus de coach, die taken uit handen geeft.

Arjan Veurink leidt samen met tweede assistent Geraint Twose de trainingen. "Anders loop ik mezelf over de kop. Daarnaast wil je de expertise van je staf benutten, en Arjan en ik zitten erg op een lijn."

"Soms gaan dingen net iets anders dan ik wellicht zelf zou doen, maar daar niks mis mee. Arjan is super creatief en zijn trainingen zijn hartstikke goed, daar ligt onder meer zijn kracht", besluit Wiegman.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand