Wiegman na verlies tegen België: "Erg teleurgesteld en gefrustreerd"

Sarina Wiegman op de persconferentie
Sarina Wiegman op de persconferentie Foto: © BSR Agency

Het Engelse team, onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman, is diep teleurgesteld na een onverwachte 3-2 nederlaag tegen België in de Nations League. Binnenkort staat de cruciale wedstrijd tegen de OranjeLeeuwinnen op het programma voor de Lionesses.

Als gevolg van de nederlaag in België, staat Engeland nu drie punten achter op koploper Nederland, met nog twee wedstrijden te gaan. "We moeten nu met meer dan één doelpunt verschil van Nederland winnen. We weten wat ons te doen staat. We hebben onszelf in een lastige positie gemanoeuvreerd", aldus Wiegman na afloop van de wedstrijd bij de persconferentie.

Engeland heeft eind september al een nederlaag geleden tegen Nederland. De laatste vijf internationale wedstrijden resulteerden in drie verliezen, wat ongebruikelijke cijfers zijn voor het Engelse team. "We verloren veel te vaak de bal. We waren gewoon niet goed genoeg vandaag (dinsdag, red.). Het is een harde les voor ons. Ik ben heel erg teleurgesteld en gefrustreerd. Dit was onnodig."

Verdediger Lucy Bronze houdt ondanks de nederlaag moed. "We maken nog steeds een goede kans. Onze volgende wedstrijd tegen Nederland is op Wembley, een stadion waar we willen opstaan tegen een ploeg waartegen we onlangs nog hebben gespeeld", zei ze.

"We moeten dit goed analyseren en daarna vooruitkijken naar de wedstrijden tegen Nederland en Schotland. Het worden twee zware wedstrijden en we staan er minder goed voor dan we willen, maar het is niet onmogelijk."

Het duel tussen Engeland en Nederland staat gepland voor vrijdag 1 december. Vier dagen na deze wedstrijd op Wembley zal Engeland de groepsfase van de Nations League afsluiten met een wedstrijd tegen Schotland, terwijl Nederland het opneemt tegen België.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
wo
1/05
Excelsior Rotterdam W
18:45
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 20 27 38
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 PEC Zwolle V 20 -1 28
6 ADO Den Haag V 19 8 26
7 Utrecht W 19 -10 26
Bekijk de hele stand