Wiegman moest bijkomen van Nations League-ontknoping: "Knotsgek"

Sarina Wiegman tijdens de persconerentie
Sarina Wiegman tijdens de persconerentie Foto: © BSR Agency

Sarina Wiegman beleefde een bijzondere week. De 54-jarige Haagse werd maandagavond voor de vierde keer uitgeroepen tot FIFA Coach van het Jaar en een dag later zette ze haar handtekening onder een nieuw contract als bondscoach van Engeland.

Daar is Wiegman 'hartstikke blij' mee, zo laat ze weten aan ESPN. "Nog twee eindtoernooien. Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. De FA is blij met mij, de groep is blij. Ik kijk er heel erg naar uit. Ik denk dat wij heel goed zijn, maar zoals we gezien hebben, ontwikkelt het vrouwenvoetbal zich heel snel. Wereldwijd zie je landen heel erg ontwikkelen."

"Dat hebben we ook in de Nations League gezien. Dat is heel uitdagend, wat ik ook heel leuk vind. Ik zie hier nog heel veel mogelijkheden om beter te worden en hoog in de competities te eindigen", zegt de bondscoach van de Lionesses, die ook nog even in gaat op de bizarre ontknoping van de Nations League eind vorig jaar. "Dat heb ik een beetje verwerkt. Die hele decemberwindow was heel interessant."

"Op Wembley, dat was een hele bijzondere avond. Spelen tegen Nederland op Wembley in een uitverkocht huis. Uiteindelijk een knotsgekke wedstrijd, waarin we met 3-2 winnen. Dan spelen we tegen Schotland, waar we ook echt goed speelde, maar Nederland dus ook. In de laatste minuut won Nederland, op doelsaldo. Dat was knotsgek", aldus Wiegman. "Voor ons was dat even helemaal niet leuk, maar voor Nederland was het des te leuker. Maar dat is wat sport zo mooi maakt. Het is onvoorstelbaar. Mensen zullen deze avond nog wel lang herinneren."

De coach moest er even van bijkomen, zo erkent ze. "Zo competitief zijn we dan ook wel. Uiteindelijk is het zo. Dat is het mooie aan sport. Je hoopt altijd dat we aan de goede kant zitten, nu is dat allemaal weer bedaard. We zijn weer vooruit aan het kijken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand