Wiegman met Engeland in 'poule des doods': "We moeten presteren"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © BSR Agency

Het Engeland van Sarina Wiegman is in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 gekoppeld aan Frankrijk, Zweden en Ierland. De groep wordt inmiddels al de 'poule des doods' genoemd en Wiegman erkent dat het een moeilijke loting is.

"Maar ook echt exciting", zegt de bondscoach van de Lionesses. "Met Frankrijk, Zweden en Ierland in onze groep zal het zeer competitief zijn. Het is spannend, we moeten nu gewoon opstaan en presteren. Voor de fans en voor het voetbal, omdat het goed is als het competitief is."

Wiegman is lovend over de aanstaande tegenstanders. "Frankrijk heeft een hele goede ploeg en ze hebben hun kwaliteiten laten zien door de finale van de Nations League te bereiken. Ik kijk er naar uit om tegen Frankrijk te spelen, omdat we ze sinds ik bondscoach ben nog niet zijn tegengekomen."

Andries Jonker en Sarina Wiegman
VIDEO | Jonker dolt met Wiegman na EK-loting: "Gefeliciteerd!" Lees ook

"Zweden had het moeilijk in de Nations League, maar door de jaren heen hebben ze zo goed gepresteerd. Ze zijn een topland met veel topspeelsters, waarvan er veel spelen in de Barclays Women's Super League", weet Wiegman. "We kennen ze goed. Ik speelde met Nederland tegen ze zowel op het EK als op het WK, dus al die tijd hebben ze op het hoogste niveau gepresteerd. Ze zullen willen laten zien dat ze nog steeds tot de top van het Europese voetbal behoren."

Ierland lijkt de zwakste schakel in de poule, maar Wiegman verwacht competitieve duels. "Onze landen liggen natuurlijk dichtbij elkaar, dus hopelijk krijgen veel fans de kans om naar de wedstrijden te gaan. Net als bij Zweden kennen de speelsters elkaar goed omdat veel van hen in de Super League spelen. Ik denk dat het twee competitieve wedstrijden zullen zijn, met een aantal speciale elementen", voorspelt de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties