Welkom op onze nieuwe website!

Wiegman komt met paginagrote advertentie: ''Nooit durven dromen''

Sarina wiegman 60c91a979a7a0
Sarina wiegman 60c91a979a7a0 Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman heeft dinsdag via een grote advertentie in het Algemeen Dagblad haar fans bedankt. De bondscoach nam deze zomer afscheid van de OranjeLeeuwinnen.

In de paginagrote advertentie schrijft Wiegman: "Wat een reis! Zeven jaar KNVB, waarvan vierenhalf jaar als bondscoach. Ik had nooit durven dromen dat ik ooit coach zou zijn van een van de populairste sportteams van Nederland. Ik had ook nooit durven dromen dat wij als voetbalvrouwen ooit ouden spelen in bomvolle oranjegekleurde stadions en dat tienduizenden fans speciaal voor de Leeuwinnen naar Frankrijk zouden afreizen of naar een huldiging zouden komen."

"De dromen van onze Leeuwinnen en al die voorgangers die ooit het Oranjeshirt droegen zijn de afgelopen jaren werkelijkheid geworden. Inclusief mijn eigen dromen", vervolgt de coach, die ziet hoeveel stappen het vrouwenvoetbal heeft gezet. "Voor meiden - en jongens - zijn tegenwoordig 'gewoon' Nike-shirtjes te koop met daarop namen als Jackie, Stefanie, Sari, Lieke of Vivianne. De kleine Sheridaatjes en Shanicejes die op voetbal gaan, kunnen terecht bij elke voetbalclub in Nederland en hebben topspeelsters als rolmodellen."

"En een toekomst als prof bij clubs als Ajax, PSV, Barcelona, Manchester United en nu ook Feyenoord, is realiteit geworden. Dat is wat mij betreft de allergrootste winst die we met z'n allen de afgelopen jaren hebben geboekt", is Wiegman van mening. Na de Olympische Spelen nam ze afscheid. Het toernooi eindigde voor de OranjeLeeuwinnen in de kwartfinale.

"Ineens zat de reis erop. De teleurstelling bij iedereen, speelsters, staf en natuurlijk jullie - onze fans - was en is groot. We hadden een droom en die droom was in Tokyo onze missie. Maar helaas", schrijft de coach, die aangeeft dat de uitschakeling nog steeds pijn doet, al wordt het wel iets makkelijker om het grotere plaatje te zien. "Europees kampioen, vicewereldkampioen en voor het eerst in de geschiedenis deelgenomen aan de Olympische Spelen. We hebben de afgelopen jaren samen echt iets neergezet."

Wiegman is trots op haar reis met de OranjeLeeuwinnen. "Ik heb er bovendien enorm van genoten en het heeft me in alle opzichten verrijkt. Ik zal deze intense en bijzondere periode dan ook de rest van mijn leven blijven koesteren. Ik wil jullie bedanken voor de geweldige steun en het overweldigende enthousiasme. Jullie waren echt onze twaalfde man (m/v). Dat blijft bijzonder en zal nooit wennen. Bedankt lieve fans!... We'll meet again!", besluit de coach, die aan de slag gaat bij de nationale ploeg van Engeland.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand