Wiegman kan niet meer stuk in Engeland: "Nooit meer hetzelfde"

Sarina Wiegman met de EK-trofee
Sarina Wiegman met de EK-trofee Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman kan niet meer stuk in Engeland. Met de Engelse Lionesses won ze afgelopen weekend de Europese titel en volgens Britse media heeft Wiegman het voetbal voor altijd veranderd.

"Zij is de vrouw die geschiedenis heeft geschreven", schrijft The Daily Mail. "Zij is de vrouw die voetbal thuis heeft gebracht. Zij is de vrouw die dit land de eerste trofee sinds 1996 bezorgde. En ze was ook nog de kalmste vrouw in heel Wembley na het laatste fluitsignaal."

De krant merkt dat Wiegman liever niet in de schijnwerpers staat. "Toen haar werd voorgesteld dat ze een beroemdheid zou worden nu ze dit toernooi won, lachte ze en zei ze 'liever niet'. Ze kan het proberen, maar zo makkelijk is het niet meer. Iedereen kent haar naam nu. Ze is een legende."

Ook de BBC is vol lof over de Nederlandse bondscoach: "Ze heeft overal kalmte en autoriteit uitgestraald. Zes wedstrijden op rij heeft Wiegman hetzelfde team opgesteld. Ondanks alle discussies. Ze bleef haar eigen ding doen en kan nu wijzen op een grote, zilveren trofee als antwoord daarop."

"Haar laatste wissel - het inbrengen van Chloe Kelly - was een meesterlijke. Onberispelijk getimed en met maximale impact. Ze maakte de winnende goal en dat was typerend voor Wiegman op dit EK", aldus de BBC.

"Het was de kroon op een onvergetelijk EK. Vrouwenvoetbal zal - op de allerbeste manier - nooit meer hetzelfde zijn", is de omroep enthousiast. Volgens de BBC heeft Wiegman niet alleen het vrouwenvoetbal veranderd.

"De samenleving is dankzij Wiegman veranderd. Deze dag was vreugdevol, vredig, maar had ook nog eens alle spanning die hoort bij een grote finale. Heerlijk beschaafd en gemoedelijk, maar zonder aan sfeer te verliezen. Het was een hele grote aangelegenheid", besluit de BBC.

Sky Sports komt woorden te kort voor de prestatie van Engeland en Wiegman: "We hebben veel te danken aan Wiegman. Aan haar instinctieve lezing van het spel en hoe ze dat overbracht naar haar team. De eindzege is een combinatie van talent en een manager die weet hoe ze dat moet gebruiken."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand