Welkom op onze nieuwe website!

Wiegman is 'gevangenis' spuugzat: ''Zó kan het niet langer blijven''

Op sarina wiegman 60f8382a771ef
Op sarina wiegman 60f8382a771ef Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen beleefden woensdag hun debuut op de Olympische Spelen. Ondanks de 10-3 zege, uitte bondscoach Sarina Wiegman haar onvrede.

Niet over het spel van Oranje, maar over de omstandigheden waarin de Leeuwinnen zich bevinden. Wiegman weet dat het coronavirus op de loer ligt, maar ze peinst er niet over om het onderwerp te bespreken met haar speelsters. "Weet je: ik praat er niet meer over. We zijn nu dertig dagen bij elkaar."

"Tuurlijk, het nieuws is er, maar ik ga ze niet meer waarschuwen. Wij leven in een hotel waarin we achter in het gebouw zijn weggezet, wat ook écht niet goed is, vind ik", is Wiegman fel in gesprek met De Telegraaf. Ze gaat verder: "We mogen niet in de openbare ruimtes, we gaan door de personeelsingang, moeten door de personeelsgangen lopen, eten ergens in het souterrain."

"En we mogen niet naar buiten. Het is een gevangenis", vervolgde de bondscoach haar tirade. De maat is vol voor Wiegman. "Zó kan het niet langer blijven. We moeten gewoon even naar buiten kunnen! Dus praat ik er niet meer over. Het is voor ons echt onmogelijk om covid op te lopen."

In Japan mogen alle niet sporters zich na veertien dagen vrij door Japan bewegen. Voor de Olympische atleten geldt dat echter niet. "Wij weten dat we hartstikke voorzichtig moeten zijn. Natúúrlijk houden we ons daar aan. We gaan niet lopen shoppen of zo. Maar je kan mensen niet zomaar twee weken opsluiten. Dat kan echt niet. Het kán gewoon niet", is Wiegman duidelijk.

Er wordt geprobeerd een oplossing te vinden: de Nederlandse officials zoeken steeds contact met de organisatie, geeft de bondscoach aan. "Zeggen dat ze het móéten veranderen. Want dadelijk gaan we nog deuren openbreken of zo. De organisatie moet er wat aan doen. Er is bij ons hotel een geweldige tuin. Daar is geen kip, maar ook daar mogen we niet in", schetst Wiegman de situatie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand