Wiegman geeft toe: "Daar ben ik echt ziek en chagrijnig van geweest"

Sarina Wiegman op de Olympische Spelen
Sarina Wiegman op de Olympische Spelen Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman nam na de Olympische Spelen afscheid als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Haar laatste resultaat is de verloren kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

"Daar zit wel wat pijn. Dat was een enorme teleurstelling. We hadden het kunnen flikken", zegt Wiegman in het Algemeen Dagblad. "Dat was grensverleggend geweest en had het verhaal echt rond gemaakt."

De coach zag hoe Oranje in 2019 in de WK-finale 'nog kansloos' was tegen Team USA. "Nu waren we beter en verloren we alsnog. De volgende ochtend werd ik wakker in Yokohama. Ik had bijna niet geslapen. Dan word je niet lekker wakker, hoor", geeft ze aan.

Ze maakte de volgende ochtend een wandeling met een collega. "Even eruit, even weg van het coronaprotocol. Pas de volgende dag vlogen we terug naar huis."

"Ik had moeite om afscheid te nemen van spelers en staf. Iedereen denkt dat het altijd van een leien dakje ging, maar het was óók keihard werken. Dat schiet dan allemaal door je hoofd", aldus Wiegman, die lang had van die kater.

"Daar ben ik echt ziek en chagrijnig van geweest. Futloos, er kwam niets uit mijn handen. Ik vond dat wel moeilijk", geeft ze toe. "Maar op een gegeven moment moet je wel tegen jezelf zeggen: klaar nu."

Wiegman is nog wel een keer terug geweest in Zeist. "Om spulletjes op te halen en nog wat mensen gedag te zeggen. Ben ik nog de helft van mijn spullen vergeten ook, die liggen daar nu nog, denk ik", besluit de coach.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand