Wiegman draagt prijs op aan Spaanse ploeg: "Het doet me veel pijn"

Sarina Wiegman met haar prijs van Europees Coach van het Jaar
Sarina Wiegman met haar prijs van Europees Coach van het Jaar Foto: © BSR Agency

Sarina Wiegman heeft donderdagavond de prijs voor UEFA Coach van het Jaar in ontvangst mogen nemen. De bondscoach van Engeland droeg de award op aan de Spaanse voetbalsters.

Wiegman won afgelopen jaar het EK van 2022, de Finalissima en de Arnold Clark Cup. Op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bereikte ze met de Lionesses de finale, waarin Spanje uiteindelijk met 1-0 won. Na die finale gaf Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse bond, een kus op de mond van Jenni Hermoso. De kus deed een hoop stof opwaaien. Reden genoeg voor Wiegman om donderdag duidelijk te maken een slecht gevoel te hebben bij de gang van zaken.

"Heel erg bedankt aan iedereen die betrokken was bij de Lionesses", begon Wiegman haar speech. "Maar het voelt allemaal wat anders nu. We weten allemaal over de problemen bij het Spaanse elftal. Het doet me veel pijn als coach, moeder van twee dochters, vrouw en als mens."

"Het laat zien dat er nog een lange weg te gaan is in het vrouwenvoetbal en de maatschappij in het algemeen", vervolgde de Haagse. "Ik wil deze prijs daarom opdragen aan het Spaanse team. Ze hebben op het WK voetbal gespeeld waar iedereen van genoten heeft. Het Spaanse team verdient het om bejubeld te worden en ik ga ze nu een applaus geven. Ik hoop dat u met mij meeklapt", besloot Wiegman, waarna het publiek gehoor gaf aan haar verzoek.

Lees meer:
0 reacties