Wiegman als opvolger van Koeman? 'Denkbaar' volgens KNVB-directeur

Sarina Wiegman tijdens een persconferentie
Sarina Wiegman tijdens een persconferentie Foto: © BSR Agency

Sarina Wiegman haalde afgelopen WK voor de tweede keer op rij de finale. De coach van de Engelse Lionesses wordt door dat succes wederom gelinkt aan een job in het mannenvoetbal.

Zo zou ze misschien Ronald Koeman op kunnen volgen bij het Nederlands mannenelftal. "Denkbaar is het wel", zo geeft Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB, aan in het Algemeen Dagblad. "Er liggen - in algemene zin - nog drempels om het acceptabel te maken, nog niet iedereen is toe aan het idee van een vrouw als coach van mannen, dat merk je aan reacties."

"Dat geldt niet voor mij persoonlijk, ik geloof erin dat mannen en vrouwen in de nabije toekomst - professioneel gezien - sowieso steeds meer met elkaar zullen samenwerken, vervlechten", aldus de voormalig voetballer, die lovend is over Wiegman: "En Sarina zelf, aan haar kwaliteiten en status hoeft niemand te twijfelen."

"Ze heeft vier opeenvolgende finales gehaald. Het moet gaan om de best beschikbare coach, gender is daarin niet allesbepalend. We zullen het per situatie bekijken wat mij betreft", besluit De Jong.

Lees meer:
0 reacties