Wiegman als coach bij de mannen? "Ik denk dat dat sowieso kan"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © BSR Agency

Sarina Wiegman boekte eerder met de OranjeLeeuwinnen veel succes en doet dat nu ook met de Engelse Lionesses. Het zorgt wederom voor de vraag: zou zij een mannenteam kunnen coachen?

Wiegman zelf heeft zich er nog niet heel vaak over uitgesproken, maar gaat bij de NOS nu toch enigszins in op een eventuele switch naar de mannen. "Die discussie is meer een maatschappelijke discussie, want eigenlijk gaat het meer over een vrouw die mannen coacht. Overal in de samenleving zijn er vrouwen die leidinggeven. Ik denk dat dat sowieso kan", geeft de Haagse aan.

Ze gaat verder: "Je moet niet onderschatten in wat voor omgeving ik nu ook werk. Ik werk met de beste speelsters van de wereld. De top van de top. Bij een enorm grote voetbalbond, waar alle faciliteiten geregeld zijn. Dat is fantastisch. Alles is aanwezig. Ik werk met een fulltimestaf, met enorm veel expertise. In dat opzicht kan het niet veel beter."

"Ik heb het erg naar mijn zin. Waar mijn toekomst dus ligt? Mijn nabije toekomst is duidelijk. Ik ben hier en ik ben blij met mijn functie kijken. Verder kijken doe ik niet zoveel. Ik laat dat volledig open", aldus Wiegman.

Lees meer:
0 reacties