Wie wordt de nieuwe nummer één van Oranje? "Maakt het spannend"

Lize Kop, Barbara Lorsheyd en Daphne van Domselaar bij Oranje
Lize Kop, Barbara Lorsheyd en Daphne van Domselaar bij Oranje Foto: © Orange Pictures

Afgelopen weekend stonden Lize Kop (Ajax) en Daphne van Domselaar (FC Twente) tegenover elkaar in de strijd om de Super Cup. Niet veel eerder behoorden ze nog tot hetzelfde team: de OranjeLeeuwinnen.

Van Domselaar ontpopte zich afgelopen zomer tot nummer een onder de lat, terwijl Kop juist ontbrak vanwege een hoofdblessure. "Ik denk dat ik een goede voorbereiding gedraaid heb bij Ajax. Ik ga weer richting mijn oude niveau. Tuurlijk, er zijn nog stappen te maken, maar het voelt wel weer goed om erbij te zijn", doelt Kop op haar uitnodiging voor Oranje.

Van Domselaar geniet van de trainingen met Kop, zo vertelt ze aan het Noordhollands Dagblad. "Ik denk dat ik me op een andere manier ook heel erg kan optrekken aan Lize. Sari was gewoon echt een lijnkeeper en voetbalde wat minder dan hoe Lize en ik het graag zien."

"Ik denk dat wij eenzelfde soort keeper zijn. Het maakt het spannend dat het zo dicht bij elkaar ligt. Ja, tuurlijk wordt het hard werken om eerste keeper te blijven, maar dat is altijd zo", aldus Van Domselaar. Kop hoopt de concurrentiestrijd in haar voordeel te beslissen. Maar een echt doel? Dat is het niet voor de keepster van Ajax.

"Uiteindelijk is het bij Ajax gewoon een teamproces waar ik een onderdeel van ben. Voor het team wil ik zo goed mogelijk spelen, want als ik goed keep, help ik het team erbij. Het is niet zo dat ik wedstrijden inga om even mezelf te laten zien. Nee, zo werkt het niet. Als ik het goed blijf doen, komt de rest hopelijk vanzelf", besluit Kop.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand