Wie wordt de nieuwe bondscoach? "Is dat af te kopen voor de KNVB?"

Emma Hayes
Emma Hayes Foto: © Pro Shots

Na het ontslag van Mark Parsons is de KNVB op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de OranjeLeeuwinnen. Meerdere namen komen langs.

Zoals die van bijvoorbeeld Jessica Torny, de afgelopen maanden assistent van Parsons bij Oranje. Zij is een van de vijf Nederlandse vrouwen die over het hoogste trainersdiploma beschikt. Momenteel is Torny bondscoach van Oranje O20 op het WK Onder 20 in Costa Rica.

"Ik heb het gevoel dat niet iedereen rondom Oranje overtuigd is van Torny", zegt oud-international Leonne Stentler bij NU.nl over de coach. "Er lijken ook nu twijfels te zijn of ze er wel klaar voor is, anders was ze al wel naar voren geschoven. En het gaat ook niet heel erg veel over Torny. Voor de volgende generatie lijkt ze de logische coach."

Ook Emma Hayes, coach van Chelsea wordt genoemd. Zij zou wat Stentler betreft bovenaan haar lijst staan. "Ik vind haar een fantastische coach. Ze is iemand die een groep voor zich weet te winnen en elke speler beter maakt. Ze is ook tactisch sterk. En ze is een topvrouw, dat vind ik ook belangrijk."

Het is wel de vraag hoe haalbaar de komst van Hayes is, die een doorlopend contract heeft bij Chelsea. "Maar iedere succesvolle coach staat ervoor open om een land als Nederland te coachen. Ze doen mee in de wereldtop. Alleen haar contractsituatie is de vraag. Is dat af te kopen voor de KNVB?", vraagt Stentler zich af.

Verder komt ook de naam van Renée Slegers voorbij. De 33-jarige oud-international is momenteel coach bij het Zweedse FC Rosengård en heeft eerder al aangegeven het een eer te vinden om bondscoach te worden. Volgens Stentler is de voormalig OranjeLeeuwin een 'heel interessante optie'.

"Ik hoop dat ze in de toekomst de bondscoach gaat worden. Ze is heel geloofwaardig in wat ze doet. Dat hebben Van Gaal en Jonker ook. Als je geloofwaardig bent, dan ben je er al bijna. De rest komt wel", besluit Stentler.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand