Wens Lionesses komt uit: 600 miljoen pond voor extra gymlessen

Het elftal van Engeland
Het elftal van Engeland Foto: © Pro Shots

De Britse overheid gaat in op de wens van de Engelse nationale ploeg. De komende twee jaar wordt er 600 miljoen pond ter beschikking gesteld aa extra gymlessen op scholen, voornamelijk voor meiden. De Lionesses maakten hun wens kenbaar vlak na het winnen van het EK.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman schreef een open brief aan de regering, waarin werd gepleit voor gelijke kansen voor meiden en jongens, en meer gymlessen en voetbaltrainingen voor meisjes. De EK-winst van de Lionesses heeft de sport veranderd", geeft premier Rishi Sunak aan. "Jonge meisjes weten nu dat ze onderdeel van een nieuwe generatie kunnen worden, die successen kunnen vieren met de Lionesses."

"We willen dat scholen alle jong meisjes de kans geven om op dezelfde manier te sporten als jongens. Ieder meisje moet op regelmatige basis kunnen sporten en we zijn er trots op dat we hen nu die mogelijkheid gaan bieden", aldus de premier. De Engelse voetbalbond spreekt van een 'historisch besluit'.

"Ons succes van afgelopen zomer heeft veel jonge meiden geïnspireerd om hun droom in het voetbal na te jagen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om de deuren voor hen te openen en dit besluit van de regering maakt dat mogelijk", aldus Engeland-captain Leah Williamson.

De Engelse regering verwacht nu van alle scholen in het land dat er minimaal twee uur per week aan gym wordt besteed. Daarnaast moeten meisjes gelijke toegang hebben tot sportclubs als jongens.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand