Weimar krijgt kans: "Heeft laten zien een enorm goede keeper te zijn"

Jacintha Weimar op een training van de OranjeLeeuwinnen
Jacintha Weimar op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Andries Jonker kan tegen België niet beschikken over Daphne van Domselaar en Lize Kop. Jacintha Weimar, normaal gesproken de derde doelvrouw van Oranje, zal daardoor vrijdagavond onder de lat staan.

"Op het WK heb ik drie prima keepsters tot mijn beschikking gehad, die op de trainingen alledrie een uitstekende indruk maakten. Elke keer dreven ze elkaar naar een hoger niveau. Jacintha Weimar maakte daar deel van uit", geeft Jonker aan bij ESPN. "Zij is nummer drie. Als nummer één en twee er niet zijn, dan gaat nummer drie spelen."

Barbara Lorsheyd en Daniëlle de Jong zijn de andere doelvrouwen in de selectie van Jonker. "Barbara Lorsheyd heeft een groot deel van de voorbereiding meegemaakt, ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze maakte ook een prima indruk. Zij wordt dan twee. En we hebben de keepster van Jong Oranje (De Jong, red.) gevraagd aan te sluiten. Ze maakt een goede indruk en zij is op dit moment drie."

Weimar kende vorig jaar een lastig jaar bij Feyenoord en startte dit seizoen met een rode kaart tegen FC Utrecht. "Vorig jaar heeft ze een vrij behoorlijk seizoen gedraaid. Op het WK heeft ze, zeven, acht weken lang, elke dag, laten zien een enorm goede keepster te zijn. Als je dat elke dag laat zien, dan moet je een keer geluk hebben dat je kans komt. Die is nu gekomen. Ik heb daar vertrouwen in", klinkt het uit de mond van de bondscoach.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand