Weimar gepasseerd: "Voelt toch wel als een soort van trap na"

Andries Jonker praat met keepster Jacintha Weimar
Andries Jonker praat met keepster Jacintha Weimar Foto: © Orange Pictures

Jacintha Weimar maakte in de Nations League-wedstrijd tegen België haar debuut. De keepster kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen. Vier dagen later, tegen Engeland, behoorde Weimar niet meer tot de wedstrijdselectie van bondscoach Andries Jonker.

Leonne Stentler vindt het een lastige situatie. "Vanuit mijn gevoel, als ik speler zou zijn en ik zou zo'n fout hebben gemaakt, en ik zou de volgende wedstrijd niet op de bank zitten... Ja, dat voelt toch wel als een soort van trap na", zegt de voormalig international bij de NOS. "Dat doet wat met je zelfvertrouwen. Ik kan me voorstellen dat Jonker vast een goed argument hiervoor heeft om dit te doen."

"Maar, vanuit spelersperspectief, ja... Lastig hoor. Daar geef je echt nog wel even een knauw mee", oordeelt Stentler. Jessica Torny vult aan: "Ik denk ook dat Andries en zijn staf hier over na hebben gedacht en dat het goed besproken is met Jacintha. Uiteindelijk beslist de bondscoach. Dat het niet zomaar is gebeurd, dat geloof ik ook niet", zegt de coach van Feyenoord.

Jonker sprak zelf van een 'harde beslissing'. "Ik mag niet van haar verwachten dat ze binnen drie dagen in staat is om hier, in zo'n grote wedstrijd, een topprestatie te leveren. Dan moet ik een harde beslissing nemen. Dat doet mij zelf zeer en ik weet dat ik haar daarmee pijn doe, maar het is het beste voor het elftal."

Lees meer:
0 reacties