Weimar: "Dan interesseert dat voor je gevoel ineens heel Nederland"

Jacintha Weimar
Jacintha Weimar Foto: © Orange Pictures

Jacintha Weimar heeft een roerige periode achter de rug. De keepster van Feyenoord kreeg rood in het eerste duel van het nieuwe seizoen en blunderde daarna bij haar Oranje-debuut. Het was mentaal pittig, zo erkent ze.

"Het was niet makkelijk de laatste weken", is Weimar eerlijk in gesprek met De Telegraaf. "Als je ziet wat er met mij gebeurd is de afgelopen maand, dan is dat best wel veel voor mij geweest als mens. Maar ik heb daar ook wat mentale begeleiding bij en had al snel weer zin om te keepen. Ik denk dat ik vandaag (zaterdag, red.) ook heb uitgestraald dat ik zin had om te laten zien dat ik het gewoon kan."

Met haar debuut in Oranje kwam er een droom uit voor de doelvrouw. "Eerst keep je lekker bij Feyenoord en wil je jezelf laten zien, dan kom je bij het Nederlands elftal en mag je je debuut maken. Dan gaat het niet zo lekker en interesseert dat voor je gevoel ineens heel Nederland. Dat is nieuw geweest voor mij", zegt Weimar. "Alleen heb ik ook altijd in m’n achterhoofd gehouden, dat het ook een keer de andere kant kon opvallen voor mij. En nu viel het een paar weken de andere kant op. Daar moet ik mee leren omgaan en ik heb daar zoveel mogelijk van afgesloten, want ik weet ook dat het weer heel snel de andere kant op kan gaan", aldus de goalie.

Topsport kan keihard zijn, zo heeft Weimar geleerd. "De eerste paar uur zit je in een fase van verdriet en teleurstelling. Dat is met alle vervelende dingen zo. Dan ga je kijken naar wat er feitelijk gebeurd is, relativeren en maak je een plan. Dan blijkt er geen man overboord en moet je er iets van maken waarover je later kunt zeggen dat het misschien toch ergens goed voor is geweest."

"Ik heb het een plekje kunnen geven en er goed over gesproken met een aantal mensen. Zo heb ik er een heel goed gesprek over gehad met de bondscoach (Andries Jonker, red.) en met m’n eigen trainster (Jessica Torny, red.)", besluit Weimar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand