Weimar blikt terug: "Ik had er zelf ook even geen woorden voor"

Jacintha Weimar op een training van de OranjeLeeuwinnen
Jacintha Weimar op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Jacintha Weimar was afgelopen zomer een van de drie doelvrouwen van Oranje op het WK. Met deelname aan het toernooi kwam er voor de keepster van Feyenoord een droom uit.

"Ik heb er heel erg van genoten. Ik ben ook super dankbaar voor die ervaring", blikt Weimar terug bij Feyenoord TV. Bij het EK van 2022 was ze ook al van de partij, maar werd Weimar later ingevlogen vanwege de blessure van Sari van Veenendaal. In Australië en Nieuw-Zeeland was de goalie er vanaf het begin af aan bij. "Nu was het heel anders dan op het EK. Toen had ik eigenlijk maar een week meegetraind, had ik afscheid genomen van het team, mezelf fit gehouden. Dan vlieg je in, dan kom je bij een groep, die alweer heel veel anders heeft meegemaakt. Dat zijn dan misschien twee weken, maar dat is heel veel als je iedere dag samen bent."

"Nu was ik er vanaf het begin. Dat is zo anders. Je maakt zoveel met elkaar mee. Het gaat aan de ene kant zo snel, maar ook weer niet. Het lijkt alsof de rest van de wereld een beetje stil staat. Ik vond het echt een hele mooie ervaring", aldus Weimar, die weinig moeite had met het tijdsverschil. De keepster had verwacht het daar moeilijker mee te hebben, maar uiteindelijk ging dat 'super goed'.

"Ik was denk ik een van de weinige zonder een erge jetlag. Ik was een van de enige die in de ochtend kon zeggen 'ik heb weer acht uur door kunnen slapen'. Dan hoorde je verhalen van meiden die dat niet konden", zegt de doelvrouw. Uiteindelijk strandde Oranje in de kwartfinale tegen Spanje. "Ik kan niet ontkennen dat ik zelf ook even er geen woorden voor had. Dan probeer je er voor elkaar te zijn en elkaar te steunen. Ik heb alleen gezegd dat ik super trots ben op hoe we hebben gespeeld. Dit is ook voetbal, dat je dan eruit vliegt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand