Weerzien met Oranje voor Wiegman: "Het is een speciale wedstrijd"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Pro Shots

Vrijdagavond staan de OranjeLeeuwinnen tegenover Engeland. Een bijzondere wedstrijd voor Sarina Wiegman, huidig bondscoach van de Engelse Lionesses.

Ze kijkt uit naar het treffen met haar oude ploeg. "Het is een heel speciale wedstrijd. Ik kom natuurlijk uit Nederland en heb vele jaren met die ploeg gewerkt", zegt Wiegman tegenover Voetbal International.

"Nu zit ik bij Engeland. Het wordt een heel bijzonder duel voor mij. Het is ook leuk om het team weer te zien", gaat Wiegman verder. Engeland en Nederland worden beiden gezien als favoriet op het EK.

"Het zijn twee sterke teams. Wij spelen het toernooi natuurlijk in eigen huis, maar Nederland is de titelhouder. Maar de sport heeft zich dusdanig ontwikkeld dat er veel meer favorieten voor het EK zijn", is de coach van mening.

Wiegman verwacht dat de Leeuwinnen in hun sterkste formatie aantreden tegen Engeland. "Het wordt goed om te zien hoe onze speelstijl overeind blijft tegen een goede tegenstander."

"We willen winnen, maar ook een verbetering van onze speelstijl zien. Hopelijk winnen we en geeft dat ons een boost voor het zelfvertrouwen", besluit de bondscoach van Engeland.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand