Welkom op onze nieuwe website!

Wedden op voetbal big business: hoe zit dit bij vrouwenvoetbal?

Feyenoordvrouwenvarkenoord 615c19c6f0a53
Feyenoordvrouwenvarkenoord 615c19c6f0a53 Foto: © Pro Shots

Wedden op sporten is erg populair. In Nederland groeit de populariteit. Veel Nederlanders wedden op sporten en dan vooral op voetbalwedstrijden. Dit komt vooral door de extra spanning die het geeft bij het kijken naar een voetbalwedstrijd. De meeste populairste weddenschap is 1x2. Het spel roulette heeft dezelfde winkansen en bij deze weddenschappen zet je puur in op het eindresultaat van de wedstrijd. Je kunt wedden wie er wint. Er zijn nog vele andere mogelijkheden, zoals wedden wie als eerst scoort. Dat wedden op voetbalwedstrijden big business is, is geen geheim voor de meeste. Er wordt veel reclame gemaakt op televisie en online. Ook BN’ers doen mee in de reclamespotjes. De meeste personen gokken op mannenvoetbal, maar hoe zit dit bij vrouwenvoetbal?

Vrouwenvoetbal
Ben jij nog helemaal niet thuis in het vrouwenvoetbal, dan geven wij jou hieronder alvast een korte introductie.

De eredivisie voor vrouwen werd gestart in 2007. Sindsdien is het niveau flink opgeschroefd. Op dit moment zijn de twee topclubs in Nederland AFC Ajax en FC Twente. In België waren ze al een stuk eerder begonnen met voetballen op professioneel niveau. Dit was rond de jaren 70. Van 2012 tot 2015 heeft Nederland zelfs samen gespeeld met de belgen. Er was een BeNe league opgericht, wat een combinatie van Belgische en Nederlandse clubs was. Vanaf 2015 ging de Eredivisie weer van start.

In de internationale competitie is Nederland sterk bezig. In 2017 wisten de vrouwen het EK te winnen en versloegen Denemarken de finale. Dit EK werd gespeeld in Nederland en vond plaats in Enschede in het FC Twente stadion. Deze finale was zo populair dat het stadion volledig was uitverkocht.

Vrouwenvoetbal is de laatste jaren hard aan het groeien. Het wordt steeds populairder onder de Nederlanders en ook wereldwijd. Haast alle voetbalclubs in Nederland hebben nu vrouwenteams. In sommige landen is het onder de vrouwen de meest beoefende teamsport. De belangrijkste voetbaltoernooien zijn het WK, EK en de olympische spelen. Er komt steeds meer publiek af op deze evenementen. De vrouwenteams krijgen steeds meer fans, maar wordt er ook een wedje gewaagd?

Kansen bij vrouwenvoetbal
Iedereen die op sporten wed, wilt natuurlijk de hoogst mogelijke winst behalen. Daarom is het belangrijk om te weten of je bij vrouwen meer of minder kans hebt om de weddenschap te winnen. Dit hangt sterk af van het nieuwe online casinowaar je een account hebt of de bookmaker (iemand die het mogelijk maakt om te wedden) die je kiest. Bij speciale evenementen hebben bookmakers meestal aantrekkelijke quota. Ook al is dit bij sommige bookmakers wel het geval bij vrouwen, bij mannen gebeurt dit nog altijd vaker. Wedden op vrouwenvoetbal is dus vooral aantrekkelijk bij de populairste evenementen, zoals het EK of WK.

Naast dat de quota bij weinig wedstrijden aantrekkelijk zijn, kan je ook nog niet op elke wedstrijd wedden. Op de grote evenementen zoals het WK en het EK na, komt het weinig naar voren. De websites promoten de wedstrijden ook haast niet. Degene die wedden op voetbalwedstrijden blijven toch gefocust op Messi en Ronaldo. Nu de populariteit stijgt kan daar in de toekomst wel eens verandering in komen. Wanneer de bookmakers het meer promoten en aantrekkelijke quota aanbieden, zal de liefde voor wedden op vrouwenvoetbal vanzelf stijgen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand