'We hebben tegen Amerika laten zien dat we ze te pakken hebben''

Kika van es lieke martens 61011caad910f
Kika van es lieke martens 61011caad910f Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen waren deze zomer actief op de Olympische Spelen. In Tokio waren de kwartfinales het eindstation.

De Verenigde Staten bleken na strafschoppen te sterk. Een teleurstellend resultaat, zo geeft Renate Jansen aan in gesprek met Tubantia. "We hebben onszelf tegen Amerika enorm tekort gedaan. Dit was de kans om ze te pakken en dan had er zomaar iets moois uit kunnen komen."

Zelf kijkt de aanvalster met een goed gevoel terug op het toernooi: "Ik ging als reserve mee, en door de blessure van Sherida Spitse kwam ik alsnog in de selectie. Dat was voor Sherida natuurlijk heel vervelend, maar ik ben er zelf wel trots op dat ik mijn 50ste interland op de Spelen heb gespeeld."ren

Ook Kika van Es geeft aan dat Oranje dicht bij het niveau van Amerika zit. "We hebben tegen Amerika in de tweede helft laten zien dat we ze te pakken hebben. Ze lagen een heel eind voor op ons, maar we hebben de achterstand ingelopen."

"Dat maakt me wel trots, we hadden het alleen af moeten maken. Ik wist op voorhand wat mijn rol was en ik ben dik tevreden over hoe ik het heb ingevuld", aldus Van Es. "Ja, ondanks al dat gedoe rond corona zijn al die opofferingen in al die jaren het meer dan waard geweest."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand