'We hadden de gele kanarie, daar is de paarse papegaai bijgekomen''

Kop 5fbce2813077b
Kop 5fbce2813077b Foto: © Pro Shots

Een veelbesproken moment afgelopen weekend was de gele kaart voor Ajax-keepster Lize Kop in de wedstrijd tegen FC Twente. De goalie kwam hard in op Bente Jansen en dat moment werd ook besproken in de uitzending van Veronica Inside maandagavond.

"We hadden dus de gele kanarie (Feyenoord-keeper Nick Marsman tegen FC Emmen, red.) en daar is nu de paarse papegaai bijgekomen", lacht René van der Gijp. Johan Derksen heeft ook een stuk van de wedstrijd gekeken, zo geeft hij aan. "Ik zat te zappen en toen kwam ik bij die vrouwenwedstrijd. FC Twente tegen Ajax. Dat schijnt een topper te zijn. Op een winderig achteraf veldje voor anderhalve paardenkop", zegt Derksen.

"Dan zit je te kijken en dan denk ik: laat die meiden lekker voetballen. Dat vind ik helemaal geen probleem. Maar het niveau... Je zit tegen het vierde elftal van een amateurclub aan te kijken. Het lijkt niet op voetbal. Het is zo verschrikkelijk slecht", aldus 'de Snor', die geen goed woord over heeft voor de overtreding van Kop.

"Dit soort situaties... Ze doet alles verkeerd", besluit Derksen. Van der Gijp vult nog aan: "En gewoon een gele kaart... Je kan niet zeggen dat de bal in de buurt was."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand