"We gaan geen nieuwe Van der Gragt vinden, is een uitstervend ras"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen beginnen deze week aan een nieuwe cyclus, inclusief een nieuw toernooi: de Nations League. Vaak gaat dat gepaard met een nieuwe generatie, maar bij Oranje haakten alleen Stefanie van der Gragt en Kika van Es af.

"Ik denk dat dat bij de vrouwen niet zo’n vaart loopt. Het plezier dat de meiden hebben en het alles mee willen maken wat zich aandient, spelen een rol", geeft bondscoach Andries Jonker aan in gesprek met Voetbal International. Van Es stopte deze zomer om persoonlijke redenen, terwijl Van der Gragt het tijd vond om te stoppen. "Het zijn wel twee verdedigers die we gaan missen, dat moeten we opvangen", weet Jonker.

Hij gaat verder: "Stefanie was daarnaast een persoonlijkheid, dat heeft ze op het WK ook weer laten zien. Echt internationale top in veel facetten. We gaan ook geen nieuwe Van der Gragt vinden, dat is een uitstervend ras. Het heeft geen enkele zin om je blind te staren op een type-Van der Gragt, we zullen een ander type moeten vinden en vooral niet moeten vergelijken", is de bondscoach duidelijk.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand