Wattilete speelster én trainster: "Wil meer dan alleen studeren"

Julia Wattilete tekent bij FC Utrecht
Julia Wattilete tekent bij FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

Julia Wattilete speelt sinds afgelopen zomer bij FC Utrecht. De verdedigster houdt het in de Domstad echter niet alleen bij voetballen: ze is ook assistent-trainer bij het MO16-team.

"Ik wil meer dan alleen maar studeren naast het voetbal", legt Wattilete uit op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De 20-jarige verdedigster volgt ondertussen ook nog een studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen. "Het is niet mijn ding om alleen maar aan een bureau te zitten en te lezen. Ik leer vooral door te doen."

Ze besloot al snel dat ze bij FC Utrecht training wilde geven. "Ik wil me op andere vlakken ontwikkelen. En ik haal voldoening uit training geven. Dat heb ik eerder ook gedaan, bij de voetbalkampen van de KNVB en mijn oude club SC Bemmel", vertelt Wattilete. Wat ze er zo leuk aan vindt? "Ik wil anderen helpen. Dat heb ik altijd leuk gevonden, want het geeft me energie. Ik vind het mooi om te zien als ik meiden beter zie worden."

Wattilete is door het geven van training ook veranderd als speelster, zo geeft ze aan. "Ik kijk kritischer naar mijn eigen positiespel. Ik leer ook beter communiceren en samenwerken. Ik merk dat ik bijvoorbeeld duidelijker mag zijn in het veld: meer mag eisen. Als trainer doe je dat sneller dan tegen je teamgenoten. En ik leer ook omgaan met lastige situaties, zoals meiden die met moeilijke privéomstandigheden te maken hebben", besluit de FC Utrecht-speelster.

Lees meer:
0 reacties