Waterreus wil Van der Laan als KNVB-voorzitter: "Is behoefte aan"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Jeanet van der Laan is één van de kandidaten om de nieuwe KNVB-voorzitter te worden. Ronald Waterreus ziet het wel zitten in haar, schrijft hij in zijn column voor De Limburger.

“Als één term haar performance samenvat is het vernieuwing”, schrijft de oud-keeper. Dat spreekt hem dan ook wel aan. “Juist omdat daar in een traditioneel conservatieve wereld als het voetbal zoveel behoefte aan is. Met haar 44 lentes is ze een representant van de moderne tijd. Zoals Laura van Leeuwen en Natascha van Grinsven, de frisse directeuren van MVV en ADO Den Haag, dat ook zijn. En Nigel de Jong, de technisch directeur van de KNVB, op zijn beurt eveneens.”

“Is die Waterreus niet erg ‘woke’ hoor ik u denken", vervolgt hij. Dat vindt hij echter niet. “Nee, dat is het niet zozeer. In een tijd dat ‘we’ vooruit willen in de sport, moeten we die toekomst domweg niet in handen leggen van zestigers als Frank Paauw of Hans Nijland. Daar past een jonger en idealistischer iemand bij. Dus, Roda JC, MVV, Fortuna Sittard, VVV en wat mij betreft alle andere clubs: als jullie slim zijn stemmen jullie straks op Van der Laan als nieuwe KNVB-voorzitter. Een vrouw, inderdaad. Maar bovenal iemand met de broodnodige vooruitstrevende blik”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties