'Wat dacht je van Roord, die lang tussen de jongens heeft gespeeld''

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Orange Pictures

Komend seizoen mogen vrouwen uitkomen in de A-categorie bij de mannen. Volgens Richard Mank, trainer van Excelsior, draagt deze ontwikkeling uiteindelijk bij aan het vrouwenvoetbal.

Hij denkt dat vrouwen nu langer in jeugdteams kunnen spelen. "In de jeugdopleiding van Excelsior lopen twee meiden. En wat dacht je van Oranje-speelster Jill Roord, die lang tussen de jongens in de jeugdopleiding van FC Twente heeft gespeeld. Tot de onder 17", zegt Mank in het Algemeen Dagblad.

Ook noemt hij Esmee Brugts van PSV als voorbeeld, die tot vorig seizoen tussen de jongens van FC Binnenmaas speelde. "Die zit nu tegen het Nederlands elftal aan. Zo lang mogelijk voetballen tussen de jongens, kan hartstikke mooi zijn voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Ik denk dat je er zo naar moet kijken en juist minder naar de onmogelijkheden", is Mank van mening.

De trainer van Excelsior denkt niet dat het zou werken als mannen ook in een vrouwencompetitie zouden mogen spelen, zoals Johan Derksen bij Veronica Inside voorstelde. "Dan ga je snel niveauverschil krijgen. Misschien moeten we er anders naar kijken. Waarom is het gemengd voetbal zo'n ding? Als er straks bij een leuk vriendenteam een vrouw wil meevoetballen, dat zou toch leuk zijn?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand