Wat als jouw voetbalhonger niet gestild is met het standaard televisieaanbod?

Hebben de Nederlandse voetbaldames bij jou een interesse in voetbal opgewekt? Kun jij sinds de leeuwinnen Nederland en de wereld aan het veroveren zijn niet meer genoeg krijgen van het spelletje? Je zou het bijna vergeten, maar er zijn ook nog heel veel mannen die wel eens een balletje trappen, dus als je op zoek bent naar meer voetbal zijn er nog tal van competities om te volgen. Maar hoe krijg je ze in je huiskamer?

Waar kan ik gratis voetbal kijken?
Natuurlijk is er al een hoop voetbal op de televisie. Een selectie van Champions League en Europa League wordt gratis te ontvangen uitgezonden. Uiteraard zijn er de samenvattingen van Eredivisiewedstrijden bij Studio Sport. Op Belgische en Duitse kanalen is ook nog geregeld voetbal te zien. Voor meer gratis voetbal ben je afhankelijk van welke aanbieder je hebt. Heb jij Ziggo, dan ontvang je gratis een Ziggo Sport-kanaal. Hierop worden onder andere wedstrijden uit de Premier League uitgezonden, praatprogramma’s over voetbal en andere sporten en soms ook wedstrijden van Ajax. Dat kan omdat Ziggo hoofdsponsor is van Ajax. Heb je televisie via KPN, NLE, XS4ALL, Online.nl, T-Mobile en YouFone? Dan wist je misschien helemaal nog niet dat je gratis FOX Sports 1 ontvangt. Op dit eerste kanaal van FOX Sports wordt je een selectie van Eredivisiewedstrijden of een op vrijdagavond een schakelprogramma van wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie aangeboden. Deze worden aansluitend door Hans Kraaij jr. geanalyseerd. Heb je een andere aanbieder dan de hier genoemde aanbieders, dan heb je helaas geen gratis sportkanaal. Wellicht kun je overstappen. Vergelijk de aanbieders voor het goedkoopste internet en tv mét gratis sportkanaal. Heb je dan nog niet voldoende, dan kun je een betaald abonnement voor sportzenders overwegen.

FOX Sports
FOX Sports 1, 2 en 3 is een en al voetbal, hoofdzakelijk Nederlands. Het tweede en derde kanaal completeren het aanbod van FOX Sports 1 zodat je ook daadwerkelijk álle Eredivisiewedstrijden zou kunnen zien, plus een aantal live wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en bekervoetbal. Fox Sports 2 zendt op vrijdagavonden de doorgaans enige Eredivisiewedstrijd op het programma uit. Daarnaast wordt op zaterdagavond en zondagmiddag op deze zender en aanvullend ook op FOX Sports 3 wedstrijden uitgezonden die tegelijkertijd met de wedstrijd die FOX Sports 1 uitzendt plaatsvinden. Ben je casual voetballiefhebber, dan heb je wellicht voldoende aan enkel het eerste kanaal. Maar wanneer je supporter van één club in het bijzonder is dit kanaal niet voldoende om alle wedstrijden van je club te kunnen zien. Los van live wedstrijden, samenvattingen en analyses zendt FOX op alle drie de kanalen televisieproducties vanuit de clubs zelf uit. Op het derde kanaal worden voetbaldocumentaires uitgezonden die erg de moeite waard zijn als je gevoel hebt voor de romantiek van het spelletje en interesse hebt in het verleden van de sport (in Nederland).

Geen FOX Sports bij Tele2
Heb jij een televisieabonnement bij Tele2, dan is het je wellicht al opgevallen dat deze niet in het lijstje stond van aanbieders die FOX Sports 1 gratis aanbieden in hun zenderpakket. Helaas is het zelfs niet mogelijk om een abonnement op FOX Sports te nemen bij Tele2. Het bedrijf heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met FOX en is vervolgens gestopt met het doorgeven van de sportkanalen.

Ziggo Sport Totaal: een 24/7 voetbalkanaal
FOX Sports is niet de enige mogelijkheid om aan méér voetbal in je huiskamer te komen. We noemden eerder al Ziggo Sport, waar je als klant van Ziggo één kanaal gratis van ontvangt. Hoef je niet per se meer Nederlands voetbal te zien, maar wil je vooral graag topvoetbal, dan is Ziggo Sport Totaal wellicht een betere optie voor jou. Eén van de kanalen van dit pakket zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week voetbal uit. Je geniet er van wedstrijden uit de Spaanse La Liga, de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A. Ook zendt men Champions League wedstrijden uit. Ook zijn er praatprogramma’s over voetbal. Het pakket Ziggo Sport Totaal biedt veel meer sport dan alleen voetbal. Op de andere kanalen wordt basketbal uit de NBA uitgezonden, Formule 1, golf, tennis, rugby, atletiek en sportdocumentaires. De overweging is aan jou zelf of dit meerwaarde heeft voor jou.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand