Wammes maakt rentree in voetbal: "Moest aan mijn toekomst denken"

Logo Excelsior
Logo Excelsior Foto: © Pro Shots

Dante Wammes gaat haar rentree in het betaalde voetbal maken. In het verleden kwam ze uit voor PSV/FC Eindhoven, maar hing haar voetbalschoenen tijdelijk aan de wilgen om te studeren. Ze gaat aan de slag bij Excelsior.

"Ik ben op mijn zevende begonnen met voetballen en heb daar altijd alles voor gelaten. Daarom besloot ik twee, drie jaar geleden om een stap terug te doen", vertelt ze op de site van Excelsior. "Ik ben een opleiding gaan volgen en heb nu mijn eigen business in het kappers en make-up-vak. Ik moest aan mezelf en aan mijn toekomst denken, daarom heb ik die stap gezet. Maar het begon te kriebelen en ik wilde weer gaan voetballen."

"Voetbal is echt mijn ding, ik vind het heerlijk om elke dag te trainen", gaat ze verder. "Ik ben een trainingsbeest. Wil het hoogste bereiken en wil daar alles voor doen. Ik ben nu 23 en dan ben je als vrouw op je sterkst zeggen ze. Daarom is het goed om nu opnieuw van start te gaan. Ik heb er alles voor over en dan zien we wel hoe alles gaat lopen. Ik kijk er in elk geval naar uit om weer wedstrijdminuten te kunnen maken."

"Het is een ontzettend fijn team, ik ben heel goed opgevangen. Ook de trainers zijn prettig om mee te werken. En als iets niet kan, dan hoor je het ook. Ik ben een doorzetter, geef niet zomaar op. Ik neem de tijd om wedstrijdfit te worden, maar kan niet wachten om weer op het veld te staan", eindigt ze haar verhaal.

Lees meer:
0 reacties