Samenvatting: VV Alkmaar wint verrassend van koploper PEC Zwolle

VV Alkmaar heeft vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen.

PEC Zwolle kreeg de eerste mogelijkheden via onder meer Jeva Walk en Marushka van Olst. Het was echter VV Alkmaar dat na 21 minuten op voorsprong kwam. Een prachtig schot van Camie Mol betekende de 1-0 voor de Alkmaarders.

Dat het niet liep bij PEC Zwolle, was duidelijk. Echt grote kansen kwamen er niet. Aan de andere kant zorgde Emmeke Henschen voor de 2-0 namens de ploeg van trainer Mark de Vries. De jeugdinternational schoof de bal in de verre hoek.

VV Alkmaar juicht na een doelpunt
VV Alkmaar juicht na een doelpunt Foto: © Orange Pictures

Op slag van rust werd het zelfs 3-0 voor VV Alkmaar. Sanne Koopman maakte de derde treffer namens de Alkmaarders. In de tweede helft deed PEC Zwolle via Danique Noordman nog wel wat terug, maar de drie punten bleven in Alkmaar: 3-1.