VV Alkmaar pakt verrassend drie punten tegen ADO Den Haag

Op ado den haag vv alkmaar 613273d03df96
Op ado den haag vv alkmaar 613273d03df96 Foto: © Orange Pictures

VV Alkmaar heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. De Alkmaarders wonnen vrijdagavond verrassend van ADO Den Haag: 1-0.

De ploeg van trainer Mark de Vries verloor in de eerste speelronde nog met 8-0 van FC Twente. ADO Den Haag speelde in de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en dus waren beide ploegen op jacht naar de eerste driepunter.

Na twintig minuten leek Nikki IJzerman de score te openen, maar haar goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later leek de ploeg van trainer Sjaak Polak opnieuw te scoren. Er ging echter ook een streep door de treffer van Kirsten van de Westeringh.

Daardoor stond het bij rust 0-0. In de tweede helft was ADO Den Haag wederom de betere partij. Het was echter VV Alkmaar dat scoorde. Een afstandsschot van Alieke Tuin betekende de 1-0. ADO kreeg nog wel kansen, maar het was uiteindelijk de goal van Tuin die het verschil maakte.