VV Alkmaar neemt na seizoen afscheid van groot aantal speelsters

De speelsters van VV Alkmaar
De speelsters van VV Alkmaar Foto: © Pro Shots

VV Alkmaar speelde vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na afloop van het duel met Excelsior (2-2) werd er afscheid genomen van enkele speelsters en staf.

Na dit seizoen verlaten Henriikkaa Makela, Dana Breewel, Mila Robichon, Anna Ruiter, Alieke Tuin, Femke Prins, Kyah Coady, Emmeke Henschen, Charlotte Hulst, Nicola Stoop en Sanne Koopman de club.

Van Henschen was al bekend dat ze naar PSV vertrekt, terwijl Robichon gaat voetballen en studeren in Amerika. Breewel maakt de overstap naar een andere Eredivisieclub, evenals Tuin en Coady, zo geeft VV Alkmaar aan.

Daarnaast nemen teammanager Jelien Beute en keeperstrainer Nino Pels afscheid van de Alkmaarders.

Niet eerder was de groep speelsters die club gaan verlaten zo groot. "Het vertrek is weer een bevestiging dat we met onze opleiding wederom stappen hebben gemaakt", geeft algemeen manager Patrick Tenthof aan op de clubwebsite.

"Niet alleen hebben weer meerdere speelsters hun debuut op Eredivisie-niveau kunnen maken, maar tevens groeit de belangstelling voor onze talenten", aldus Tenthof, die vooral vooruit wil kijken.

"De volgende groep talenten staat alweer te popelen om aan te haken en uiteraard zijn wij ook al volop bezig ons te versterken voor komend seizoen."

Hij vervolgt: "Boven alles zijn en blijven wij een opleidingsclub. De tijd verandert ook steeds meer. De Eredivisie wordt steeds professioneler en onderschat dus ook de rol van de zaakwaarnemers niet die zich steeds meer gaan bezighouden met talenten al dan niet in het voordeel van speelsters en clubs", aldus Tenthof.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand