Welkom op onze nieuwe website!

VV Alkmaar neemt afscheid van zes speelsters en drie stafleden

Op chimera ripa 601593e1d4e35
Op chimera ripa 601593e1d4e35 Foto: © Orange Pictures

Het seizoen zit erop voor VV Alkmaar. De Alkmaarders hebben afscheid genomen van zes speelsters en drie stafleden, zo laat de club weten.

Eerder werd al bekend dat Aukje van Seijst en Samya Hassani de club hadden verlaten. Ook het vertrek van smaakmaakster Chimera Ripa was al bekend. De aanvalster, die in totaal vier seizoenen speelde voor VV Alkmaar en in 36 officiële wedstrijden elf goals maakte, vertrekt naar SC Heerenveen.

Ook Chantal Schouwstra, die ook actief was als trainster bij de club, neemt afscheid. Schouwstra speelde in totaal twee seizoenen voor VV Alkmaar. Tevens vertrekt Natasha Brough. Zij kwam afgelopen zomer naar Alkmaar en speelde acht wedstrijden.

Het vertrek van Brough betekent ook dat Adrian Brough, de loop- en krachttrainer van VV Alkmaar, de club achter zich laat. Vader en dochter Brough keren terug naar Spanje. De Alkmaarders nemen ook afscheid van drie vrouwen van de club.

Simone Hand speelde al vanaf ver voor de start van VV Alkmaar voor de club. Ze gaat zich focussen op haar studie en gaat op een lager niveau voetballen. Robin Beemsterboer kiest voor een maatschappelijke carrière. Anna Ursem speelde al jarenlang voor VV Alkmaar, maar gaat nu focussen op haar herstel van blessures. Daarna zal zij een beslissing maken over haar verdere carrière.

Ursem blijft wel betrokken bij VV Alkmaar, afhankelijk van haar blessure. Hand, Beemsterboer en Ursem zullen als eerste speelsters worden vereeuwigd in het clubhuis van de Alkmaarders. Zij krijgen de titel 'Academy Star'.

Naast het vertrek van Adrian Brough laten ook twee andere stafleden VV Alkmaar achter zich. Assistent-trainer Hassan Azoum kan zijn functie niet meer combineren met zijn werk en gezin en vertrekt naar Buitenveldert. Teammanager Renée Scholten neemt definitief afscheid: zij gaat meer tijd spenderen met haar zoontje Vik.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand