VV Alkmaar maakt indruk tegen Excelsior en wint met ruime cijfers

VV Alkmaar juicht na een doelpunt (archiefbeeld)
VV Alkmaar juicht na een doelpunt (archiefbeeld) Foto: © Orange Pictures

VV Alkmaar heeft vrijdagavond op spectaculaire wijze drie punten gepakt. De ploeg van trainer Mark de Vries was met maar liefst 5-1 te sterk voor Excelsior.

De eerste twintig minuten waren vol vermaak in Alkmaar. Al in de twaalfde minuut opende Emmeke Henschen de score, waarna Sanne Koopman vijf minuten later voor de 2-0 zorgde. Excelsior maakte het direct daarna weer spannend, doordat Frederique Nieuwland de aansluitingstreffer maakte.

Vlak voor rust herstelde VV Alkmaar de marge van twee doelpunten door een treffer van Judith Roosjen. Na de thee werd de voorsprong verder uitgebreid door de ploeg van trainer De Vries. Koopman maakte haar tweede doelpunt van de avond en Charlotte Hulst bepaalde in de 69e minuut de eindstand op 5-1.

VV Alkmaar blijft ondanks de zege achtste in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, met negen punten uit acht wedstrijden. Excelsior blijft laatste met twee punten.