Welkom op onze nieuwe website!

VV Alkmaar komt met G-team: ''Wens is dat andere teams snel volgen''

Vv alkmaar g team 614aee4729eac
Vv alkmaar g team 614aee4729eac

In het najaar van 2021 wordt de wens van Stichting Sport-Z en VV Alkmaar realiteit. Beide partijen slaan de handen inéén voor de realisatie van het eerste vrouwelijke G-team in het Eredivisievoetbal voor vrouwen.

Het nog samen te stellen team zal op regelmatige basis bij elkaar komen om te trainen met de voetbalsters van VV Alkmaar. Ook spelen zij wedstrijden in het voorprogramma van de thuiswedstrijden van VV Alkmaar in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Zo proeven de speelsters aan de ervaringen van echte profvoetbalsters.

Met het ervaring en netwerk van Sport-Z, de professionele voetbal gerichte input van VV Alkmaar, de financiële ondersteuning van het Alkmaarse Sportakkoord en de goodwill van alle genoemde partijen komt het dan echt van de grond. In Alkmaar komt een vrouwelijk G-team, wat namens VV Alkmaar uitkomt in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De profvoetbalsters uit het G-team van VV Alkmaar worden opgenomen in de club zoals elke andere speelster daar gewend is.

Zij trainen onder begeleiding van de voetbalsters van VV Alkmaar en spelen ook wedstrijden in het voorprogramma van deze dames. VV Alkmaar stelt daarvoor al haar faciliteiten beschikbaar en verzorgt ook een passend tenue. De regiocoördinator aangepast sporten van Sport-Z verzorgt de organisatie van het trainingsprogramma en de wedstrijddagen van de dames.

Patrick Tenthof: "We werken nu toe naar het bekend maken van de eerste damesselectie. De contracten liggen al klaar voor de nieuwe aanwinsten van het G-team en de dames van VV Alkmaar zullen onze nieuwe collega's met open armen ontvangen. Mijn wens is dat andere clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen ons snel zullen volgen en ook een G-team team oprichten," aldus Patrick Tenthof, Algemeen Manager van VV Alkmaar.

Madeleine Stoop (Sport-Z) vult aan: "Wij vinden het belangrijk dat íedereen de droom kan hebben om profvoetbalster te worden, wie je ook bent of wat je ook doet. Met de oprichting van dit team zetten we een doelgroep op een voetstuk die dat verdient, we kijken er naar uit om die dromen te laten uitkomen.”

De komende tijd staat in het teken van het selecteren van de deelneemsters (leeftijd vanaf 15 jaar). Daarvoor wordt een speciale selectiedag georganiseerd in de herfstvakantie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand